Havaların soğumasıyla birlikte grip
de büyük bir sorun olmaya başlayacak gibi. Özellikle yoğun iş temposuyla
çalışan ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeyen kişiler sıkça grip olmakta ve bu
da kişinin hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Vücudun bağışıklık sisteminin
zayıf olduğu anlarda ortaya çıkan grip dengeli beslenme ile yenilebilir.
Gribe yakalandıktan sonra meyve ve
sebze yemenin pek bir önemi yoktur. Esasen girp olmadan önce önlem almak ve
bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyor. Kış aylarının başlamasıyla havuç,
yulaf ve domates gibi bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin sıkça
tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca C Vitamini yönünden zengin olan besinlerin de
sıkça tüketilmesi gripten korunmak için oldukça etkili bir yöntemdir.
İşte gripten korunmak için
tüketilmesi gereken besinler:
Yulaf: İçerisinde bulunan Beta-Glukan isimli lifin hastalıklara
karşı direnci arttırdığı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.
Yulaf ezmesi veya yulaf ekmeği tüketerek hastalıklardan korunmanız için etkili
bir önlem almış olursunuz.
Havuç: Beta- Karoten yönünden zengin olması ve A vitaminine
çevrilebilmesi bağışıklık sistemini güçlendiren etkili besinler arasında yer
almasını sağlıyor. Vücut tarafından etkili bir şekilde Beta –Karoten’in
emilmesi için havuç salatası tüketebilirsiniz. Tabi bu salataya zeytinyağı
eklemeyi unutmamalısınız.
Domates: Sürekli domates tüketen bireylerin hastalıklara karşı daha dirençli oldukları gözlemlenmiştir. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren bu sebzeyi her gün tüketmeniz gripten korunmanız için etkili bir yöntem olacaktır.
Domates: Sürekli domates tüketen bireylerin hastalıklara karşı daha dirençli oldukları gözlemlenmiştir. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren bu sebzeyi her gün tüketmeniz gripten korunmanız için etkili bir yöntem olacaktır.
Kuruyemişler: Kuruyemişlerin içerisinde vücuda yarar sağlayan birçok
madde yer almaktadır. Çinko, magnezyum, Omega-3 ve E vitamini bağışıklık
sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bu nedenle sıkça bir avuç kuruyemiş
tüketmeniz bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve kış aylarının soğuk
günlerinde girp olmanızın önüne geçecektir.
Patates Tüketin: Kış aylarında antioksidan içeren besinlerin tüketilmesi kendinizi daha iyi ve enerjik hissetmenize yardımcı olur. Potasyum ve C vitamini içeren patates kendinizi daha enerjik ve iyi hissetmenize neden olur. Bu nedenle soğuk kış aylarında sofralarınızda patatesin de yer alması gerekir.
Karbonhidratlar: Vücuttaki karbonhidrat eksikliği kişinin kendini yorgun ve bitkin hissetmesine neden olur. Vücudun başlıca enerji kaynakları arasında yer alan karbonhidratlar tüketilmediğinde adeta hastalıklara davetiye çıkarılır. Karbonhidratın dengeli bir şekilde tüketilmesi kendinizi daha enerjik ve zinde hissetmenize yardımcı olur.
Karbonhidratlar: Vücuttaki karbonhidrat eksikliği kişinin kendini yorgun ve bitkin hissetmesine neden olur. Vücudun başlıca enerji kaynakları arasında yer alan karbonhidratlar tüketilmediğinde adeta hastalıklara davetiye çıkarılır. Karbonhidratın dengeli bir şekilde tüketilmesi kendinizi daha enerjik ve zinde hissetmenize yardımcı olur.
Bol Su İçin: Kış aylarında susuzluk hissini pek yaşamasak da yine
de su tüketimine özen gösterilmelidir. Günde en az 8-10 bardak su içmeniz
vücudunuzun daha sağlıklı olmasına neden olacaktır.
Gripten korunmak için yukarıda
belirttiğimiz besinleri tüketmeniz gripten korunmanıza ve önlem almanıza
yardımcı olacaktır. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye kafein
içeren içeceklerden uzak durmaya dikkat etmelisiniz.
Resimler alıntıdır*
Yazı için U.A.A.'ya teşekkürler*
Resimler alıntıdır*
Yazı için U.A.A.'ya teşekkürler*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder